Μπουκιές πιπεράτου μπισκότου .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπουκιές πιπεράτου μπισκότου

Μπουκίτσες πικάντικου πιπεράτου αλμυρού μπισκότου. Δεν ακούγεται λαχταριστό; Το απόλυτο μεζεδάκι που πάει παντού και συνοδεύει όλα τα ποτά!

Γράφει: Matia Gr
Μπουκιές πιπεράτου μπισκότου

Μπουκιές πιπεράτου μπισκότου

Υλικά:

100γρ. γιαούρτι
100ml γάλα + λίγο ακόμη
180γρ. αλεύρι για ζύμωμα + λίγο ακόμη
180γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει Γιώτης
80γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκάνισο
1 1/2 κουταλάκι χοντροτριμμένο πιπέρι
2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αλεύρια, το γλυκάνισο, το αλάτι, το πιπέρι και ψιλοκομμένες τις πιπερίτσες. Προσθέτουμε και το βούτυρο και το κάνουμε ψιχουλιαστό με τα δάχτυλά μας. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα μας και μέσα ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε λίγο με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και σχεδόν κολλώδη ζύμη. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ζυμώνουμε το μείγμα μας για λίγο μέχρι να μην κάνει ρωγμές. Ανοίγουμε τη ζύμη μας έτσι ώστε να έχει ύψος περίπου δύο εκατοστών και κόβουμε με κουπ πατ που έχουμε πριν βουτήξει σε αλεύρι (για να μην κολλάει). Μαζεύουμε τη ζύμη που έχει περισσέψει και την πλάθουμε εκ νέου και ξανακόβουμε. Αραδιάζουμε τις πιπεράτες μπουκίτσες μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.