Μπόμπα με τυρί και ζαμπόν .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπόμπα με τυρί και ζαμπόν

Υλικά: Ψωμί μπόμπας Τυρί ένταμ σε φέτες Ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη Μαγιονέζα Εκτέλεση: Αλείφουμε με μαγιονέζα μία μία τις φέτες της μπόμπας από τη μία μεριά. Πάνω σε μια φέτα στρώνουμε τυρί και ζαμπόν […]

Γράφει: Matia Gr
Μπόμπα με τυρί και ζαμπόν
Υλικά:

Ψωμί μπόμπας
Τυρί ένταμ σε φέτες
Ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη
Μαγιονέζα

Εκτέλεση:

Αλείφουμε με μαγιονέζα μία μία τις φέτες της μπόμπας από τη μία μεριά. Πάνω σε μια φέτα στρώνουμε τυρί και ζαμπόν έτσι ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του ψωμιού. Εγώ το πετυχαίνω αυτό βάζοντας μια ολόκληρη φέτα π.χ. τυριού έτσι ώστε να εφάπτεται στη μία άκρη του ψωμιού και συμπληρώνω τα κενά με στενές (όσο χρειάζεται) λωρίδες τυριού. Σκεπάζουμε με μία, αλειμμένη με μαγιονέζα, φέτα ψωμιού και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες στοιβάζοντας τη μια πάνω από την άλλη. Η κοπή της μπόμπας χρειάζεται λίγη προσοχή. Κατ’ αρχήν τουμπάρουμε όλη τη μπόμπα ανάποδα. Κόβουμε ένα πολύ μακρύ κομμάτι αλουμινόχαρτου και το απλώνουμε σε ένα τραπέζι. Παίρνουμε τον πρώτο «όροφο» της μπόμπας, τον κόβουμε στα τέσσερα (σταυρό) και τον τοποθετούμε στο κέντρο του αλουμινόχαρτου. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τους υπόλοιπους ορόφους τοποθετώντας προσεκτικά τον ένα πάνω από τον άλλο προσέχοντας οι τομές (εκεί που τα έχουμε κόψει) να μην πέφτει η μία πάνω στην άλλη, ώστε να μπορεί η μπόμπα μας να στέκεται. Όταν τελειώσουμε τυλίγουμε γύρω γύρω με το αλουμινόχαρτο και είτε διακοσμούμε τον πάνω όροφο της μπόμπας, είτε κλείνουμε σαν καραμέλα το αλουμινόχαρτο και πάνω του δένουμε ένα μπαλόνι ή βάζουμε κάποια κορδέλα ή άλλο διακοσμητικό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.