Νηστίσιμο χιονισμένο κέικ .: Γλυκά .: Ματιά
 

Νηστίσιμο χιονισμένο κέικ

Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα γευστικότατο! Αφήστε που είναι νηστίσιμο και έτσι μπορούμε να το απολαύσουμε όποια μέρα του χρόνου το λαχταρίσει ο ουρανίσκος μας!

Γράφει: Matia Gr
Νηστίσιμο χιονισμένο κέικ
Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα σκόνη κακάο
2 κούπες καφέ (ή 2 κούπες νερό και 3 κουταλάκια νες καφέ)
2 κουταλιές ξύδι λευκό
12 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
4 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά (εκτός από την άχνη ζάχαρη). Σε ένα άλλο ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υγρά υλικά μας. Σιγά σιγά προσθέτουμε συνεχίζοντας με απαλό ανακάτεμα τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών. Μόλις ανακατευτούν αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσουμε με την άχνη ζάχαρη και το κόψουμε σε κομμάτια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.