Ντοματόσουπα του Φθινοπώρου .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Ντοματόσουπα του Φθινοπώρου

Μια ντοματόσουπα παχύρευστη και πυκνή γεμάτη με τον ήλιο του καλοκαιριού, έρχεται να μας ζεστάνει τις ψυχρές μέρες και νύχτες του φθινοπώρου. Δοκιμάστε τη συνταγή μας για κρεμώδη ντοματόσουπα!

Γράφει: Matia Gr
Ντοματόσουπα του Φθινοπώρου
Υλικά:

1 κιλό ντομάτες ώριμες
1/2 κιλό καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (2 κύβους) ζεστό
1 κρέμα γάλακτος (220ml)
120γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
Λίγο πιπέρι καγιέν
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (δείτε την τεχνική εδώ). Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και μέσα ρίχνουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε συχνά. Ένα τέταρτο περίπου μετά, αφού έχουν τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές τα λαχανικά μας προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό. Συνεχίζουμε για μία και πλέον ώρα το βράσιμο της σούπας μας φροντίζοντας να σιγοβράζει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαγειρική σόδα. Κατόπιν με το μπαστούνι κοπής (ή αφού κρυώσει λίγο, με μπλέντερ) πολτοποιούμε την σούπα μας μέχρι να γίνει εντελώς λεία. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρια και σερβίρουμε διακοσμώντας με ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού. Η κρεμώδης ντοματόσουπα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Αν θέλουμε μπορούμε να την εμπλουτίσουμε πασπαλίζοντάς την με τριμμένα τυριά και κρουτόν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.