Ομελετάκια φούρνου σπέσιαλ .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ομελετάκια φούρνου σπέσιαλ

Ατομικά, σπέσιαλ, ομελετάκια φούρνου! Ιδανικά για ορεκτικό στα παιδικά πάρτυ, στο μπουφέ ή και στο καθημερινό τραπέζι! Γίνονται ανάρπαστα!

Γράφει: Matia Gr
Ομελετάκια φούρνου σπέσιαλ

Ομελετάκια φούρνου σπέσιαλ

Υλικά:

Πατάτες τηγανητές ή βραστές
Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
Ζαμπόν
Κόκκινη πιπεριά
Πράσινη πιπεριά
Τυριά κίτρινα τριμμένα
Αυγά
Ελάχιστο γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τις πατάτες μας. Αν είναι βραστές προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Σε φορμάκια μάφφινς σιλικόνης στρώνουμε στο κάτω μέρος τις πατάτες. Εάν δεν έχουμε φορμάκια σιλικόνης βάζουμε τα αντικολλητικά φορμάκια για μάφφινς και τα βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα λουκάνικα και το ζαμπόν. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε ελάχιστο γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ξανά. Πάνω στις πατάτες βάζουμε και τις πιπεριές και τα αλλαντικά και τα περιχύνουμε με τα αυγά. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσεκτικά ξεφορμάρουμε τα ομελετάκια μας και τα σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.