Παγωτό πορτοκάλι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Παγωτό πορτοκάλι

Μια συνταγή για παγωτό πορτοκάλι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Όπως κι αν έχει, σίγουρα είναι ένας συνδυασμός που παντρεύει το χειμώνα με το καλοκαίρι! Απολαύστε το!

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό πορτοκάλι

Παγωτό πορτοκάλι

Υλικά:

400ml γάλα καρύδας (πλήρες)
2 πορτοκάλια
4 κουταλιές μέλι
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια όσο καλύτερα μπορούμε αφαιρώντας και το γύρω γύρω από τις φετούλες τους (να μείνει μόνο το πορτοκαλί μέρος τους). Τα αραδιάζουμε σε δίσκο ή στο συρτάρι για τα παγάκια του καταψύκτη μας μέχρι να παγώσουν. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μισά πορτοκάλια και τα δουλεύουμε να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε και το γάλα καρύδας, το δουλεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά και την υπόλοιπη ποσότητα των πορτοκαλιών. Βάζουμε το μέλι και την βανίλια και δουλεύουμε ξανά το μείγμα παγωτού μας. Βάζουμε το παγωτό πορτοκάλι σε δοχείο και το καταψύχουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε αφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης το παγωτό πορτοκάλι μας έτσι ώστε να το μοιράσουμε ευκολότερα. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.