Πατάτες γιαχνί .: Εύκολες συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πατάτες γιαχνί

Φτηνό, νόστιμο και εύκολο φαγητό για όλες εκείνες τις μέρες που θέλουμε να την περάσουμε οικονομικά -όλο και πληθαίνουν αυτές τον τελευταίο καιρό- ή βαριόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι δύσκολο!

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες γιαχνί
Υλικά:

3 κιλά πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
7-8 σκελίδες σκόρδο
1 ντοματάκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβεις τις πατάτες κυδωνάτες και τις τηγανίζεις μέσα σε αρκετό ελαιόλαδο απ όλες τις πλευρές τους ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα. Μετά τις βγάζεις, κόβεις σε τετράγωνα το κρεμμύδι, κόβεις τις σκελίδες του σκόρδου και τα τσιγαρίζεις όλα μαζί να πάρουν χρώμα. Βγάζεις το σκόρδο και τα κρεμμύδια, ξαναβάζεις τις πατάτες και ρίχνεις από πάνω τους το ντοματάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τ’ αφήνεις σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να βράσουν καλά οι πατάτες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.