
3 κιλά πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
7-8 σκελίδες σκόρδο
1 ντοματάκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβεις τις πατάτες κυδωνάτες και τις τηγανίζεις μέσα σε αρκετό ελαιόλαδο απ όλες τις πλευρές τους ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα. Μετά τις βγάζεις, κόβεις σε τετράγωνα το κρεμμύδι, κόβεις τις σκελίδες του σκόρδου και τα τσιγαρίζεις όλα μαζί να πάρουν χρώμα. Βγάζεις το σκόρδο και τα κρεμμύδια, ξαναβάζεις τις πατάτες και ρίχνεις από πάνω τους το ντοματάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τ’ αφήνεις σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να βράσουν καλά οι πατάτες.