Πατζαροσαλάτα πικάντικη και light .: Διαίτης .: Ματιά
 

Πατζαροσαλάτα πικάντικη και light

Υλικά: 4 μεγάλους βολβούς από παντζάρια 3 ξινόμηλα 1/2 κιλό γιαούρτι 2% 2-3 σκελίδες σκόρδο Λίγη κάπαρη 1 πιπερίτσα καυτερή Αλάτι, άσπρο πιπέρι 1 κουταλιά ελαιόλαδο Ξύδι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα κοκκινογούλια και τα βράζουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Πατζαροσαλάτα πικάντικη και light
Υλικά:

4 μεγάλους βολβούς από παντζάρια
3 ξινόμηλα
1/2 κιλό γιαούρτι 2%
2-3 σκελίδες σκόρδο
Λίγη κάπαρη
1 πιπερίτσα καυτερή
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Ξύδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κοκκινογούλια και τα βράζουμε για λίγο μέχρι να κρατάνε αρκετά. Τα τρίβουμε στο χοντρό (οβάλ) του τρίφτη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον ίδιο τρίφτη. Αφαιρούμε από το σκόρδο τις φύτρες και το λιώνουμε. Ξεπλένουμε καλά την κάπαρη, την στύβουμε ελαφρά και την ψιλοκόβουμε. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλάτι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα δύο τελευταία υλικά μας σταδιακά και δοκιμάζοντας έτσι ώστε να φέρουμε την γεύση της παντζαροσαλάτας εκεί που μας αρέσει περισσότερο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.