Πουπέκι βουτυράτο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πουπέκι βουτυράτο

Ένα πολύ απλό στην παρασκευή του γλυκό φούρνου, που αφήνει όμως τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τυχερούς το δοκιμάσουν!

Γράφει: Matia Gr
Πουπέκι βουτυράτο
Υλικά:

3 λίτρα γάλα
24 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
24 κουταλιές ζάχαρη
50γρ. βούτυρο φρέσκο τύπου Κερκύρας
Λίγη ζάχαρη ακόμη
Προαιρετικά κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τότε προσθέτουμε και διαλύουμε ανακατεύοντας την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι η κρέμα μας να δέσει. Σε ένα μεγάλο ταψί λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε την κρέμα μας από τη φωτιά και την ρίχνουμε λίγη λίγη σε μια στρώση πάνω στο λιωμένο βούτυρο, μέσα στο ταψί. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, την αφήνουμε να σταθεί για λίγο και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να την πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.