Ρεβυθοκεφτέδες, της Αργυρώς .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Ρεβυθοκεφτέδες, της Αργυρώς

Υλικά: 3 φλυτζάνια ρεβύθια βρασμένα 2 φλυτζάνια ψωμί 2 κρεμμύδια ξερά 1/2 φλυτζάνι άνηθο Λίγο δυόσμο Λίγο κρασί Αλάτι, πιπέρι Σπορέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε από τον τρίφτη […]

Γράφει: Matia Gr
Ρεβυθοκεφτέδες, της Αργυρώς
Ρεβυθοκεφτέδες, της Αργυρώς
Υλικά:

3 φλυτζάνια ρεβύθια βρασμένα
2 φλυτζάνια ψωμί
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 φλυτζάνι άνηθο
Λίγο δυόσμο
Λίγο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε από τον τρίφτη του τυριού. Μετά τα σφίγγουμε ελαφρά ανάμεσα στις χούφτες μας ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Περνάμε τα ρεβύθια από το multi. Μουσκεύουμε σε νερό που έχουμε ρίξει λίγο κρασί το χθεσινό ψωμί και το σφίγγουμε ανάμεσα στις χούφτες μας ώστε να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε το άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μας και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μας. Τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο και τους απολαμβάνουμε ζεστούς! Καλή όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Αργυρώ Μ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

  Γεμιστά με κριθαράκι και κιμά, από τον Γέροντα Παρθένιο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.