Ρολάκια μοτσαρέλας .: Σνακ .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ρολάκια μοτσαρέλας

Πεντανόστιμα και γευστικά ρολάκια με ρίγανη, ντομάτα και τυρί μοτσαρέλα ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για τις βραδυνές λιγουρίτσες 😉

Γράφει: Matia Gr
Ρολάκια μοτσαρέλας

Ρολάκια μοτσαρέλας

Υλικά:

200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
200γρ. γάλα χλιαρό
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
10γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι (κοφτό)
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση:
100γρ. κέτσαπ (ή σάλτσα για πίτσα)
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Διαλύουμε σε ένα μπωλάκι στο χλιαρό γάλα τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε να ενεργήσει για 10 λεπτά. Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε την τριμμένη μορσαρέλα και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία. Κάνουμε την ζύμη μας μπάλα, σκεπάζουμε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα. Απλώνουμε πάνω της την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε καλά με ρίγανη. Τυλίγουμε τη ζύμη μας (σαν χαλί) ρολάροντας στην μικρή της διάσταση. Σκεπάζουμε γύρω γύρω το ρολό της ζύμης με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου ένα εκατοστό και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε τα ρολάκια μας να φουσκώσουν για μία ώρα και στη συνέχεια τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τα ρολάκια μοτσαρέλας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε και να τα μοιραστούμε (όταν τα φτιάξετε θα δείτε πως αυτό το τελευταίο είναι το δύσκολο!).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.