Σάλτσα σκόρδου .: Σάλτσες .: Ματιά
 

Σάλτσα σκόρδου

Υλικά: 6-8 σκελίδες σκόρδου 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο 1/2 κρασοπότηρο ξύδι 2-3 κουταλιές αλεύρι Αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε το φύτρο στο κέντρο τους και τις χοντροκόβουμε. Τις τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με […]

Γράφει: Matia Gr
Σάλτσα σκόρδου
Υλικά:

6-8 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1/2 κρασοπότηρο ξύδι
2-3 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε το φύτρο στο κέντρο τους και τις χοντροκόβουμε. Τις τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τις βγάζουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε την φωτιά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά 1 ποτήρι νερό (ίσως να μη χρειαστεί όλο), το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ταιριάζει με χλωρά κουκιά ή τηγανητές αγκινάρες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.