Σάμαλι της νηστείας, από τη Μαρία .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σάμαλι της νηστείας, από τη Μαρία

Νηστίσιμο σάμαλι; Κι όμως! Είναι νόστιμο, εύκολο, γρήγορο στην παρασκευή και θα δώσει μια εξαίσια γλυκιά γεύση στις ημέρες νηστείας.

Γράφει: Matia Gr
Σάμαλι της νηστείας, από τη Μαρία
Υλικά:

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αμμωνία διαλυμένη στο νερό που γράφουμε παραπάνω
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη ανακατεμένη
Υλικά για το σιρόπι:
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύω πρώτα τα στερεά υλικά σε λεκάνη. Μετά τα υγρά σε μια άλλη. Τα ενώνω και ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 170 βαθμούς για 35-40λεπτά. Το σιροπιάζω κρύο με ζεστό σιρόπι.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.