Σαλάτα ζυμαρικών με μοτσαρέλα και ντοματίνια .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Σαλάτα ζυμαρικών με μοτσαρέλα και ντοματίνια

Μια σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια, μοτσαρελίνια και φρέσκο βασιλικό αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο ή απλά συνοδεύει σχεδόν οποιοδήποτε φαγητό σας!

Γράφει: Matia Gr
Σαλάτα ζυμαρικών με μοτσαρέλα και ντοματίνια

Σαλάτα ζυμαρικών με μοτσαρέλα και ντοματίνια

Υλικά:

500γρ. φουσίλι
3 κούπες ντοματίνια
250γρ. μίνι μοτσαρελίνια
6 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας αλ ντέντε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε τον βασιλικό και τα ντοματίνια. Κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα ντοματίνια μας και μέτρια τον βασιλικό. Λιώνουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τον βασιλικό και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μοτσαρελίνια και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να σταθούν μέχρι να κρυώσουν τα ζυμαρικά μας. Βάζουμε τα φουσίλι σε μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και το μείγμα με τα ντοματίνια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

  Γλώσσες (ψάρι) στο φούρνο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.