
1/2 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
2 φλιτζάνια καρυδόψυχα
1 σκόρδο (ή ανάλογα με το γούστο μας)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
Αλάτι πιπέρι
Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ψωμί και ρίχνουμε νερό να το καλύψει. Το αφήνουμε να μουσκέψει και μετά το στύβουμε με τα χέρια μας αλλά όχι πάρα πολύ, για να μη στεγνώσει τελείως. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε μαζί με την καρυδόψιχα στο μπλέντερ. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Σε ένα μπωλ βάζουμε το ψωμί, το καρύδι με το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Τα δουλεύουμε καλά με το μπαστούνι κοπής μέχρι να γίνουν αλοιφή.