Σπιτική (σαν) μερέντα αμυγδάλου (πραλίνα αμυγδάλου) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σπιτική (σαν) μερέντα αμυγδάλου (πραλίνα αμυγδάλου)

Θα μπορούσε να ήταν σπιτική μερέντα ή νουκρέμα. Όμως δεν έχει φουντούκι αλλά αμύγδαλο. Επίσης έχει και λίγο νες καφέ μέσα κι έτσι απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκους. Χμ… ξέχασα να σας πω πως η γεύση της είναι ακαταμάχητη!!!

Γράφει: Matia Gr
Σπιτική (σαν) μερέντα αμυγδάλου (πραλίνα αμυγδάλου)

Σπιτική (σαν) μερέντα αμυγδάλου

Υλικά:

1 γάλα ζαχαρούχο
1/3 κούπας σκόνη αμυγδάλου και λίγο ακόμη
1/2 κούπα σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 βανίλιες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι βάζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και τα κόβουμε μέχρι να γίνουν λεπτή πούδρα (να γίνει σαν αλεύρι). Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το ελαιόλαδο, τον καφέ, τη μαύρη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα δουλεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το 1/3 του ζαχαρούχου γάλακτος και προσθέτουμε και το μείγμα του αμυγδάλου. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας διαρκώς και ρίχνοντας λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι η πραλίνα αμυγδάλου μας να γίνει λεία και ρευστή. Μεταφέρουμε τη σπιτική μερέντα αμυγδάλου σε βάζα. Μόλις κρυώσει εντελώς την φυλάσσουμε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε τι φτιάξαμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να μείνουμε μακριά της!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.