Τάρτα ροδάκινο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τάρτα ροδάκινο

Μια καλοκαιρινή τάρτα με ώριμα ροδάκινα και τραγανή κρούστα! Σπιτική τάρτα ροδάκινου, πεντανόστιμη και αρωματική!

Γράφει: Matia Gr
Τάρτα ροδάκινο

Τάρτα ροδάκινο

Υλικά:

5 μικρά ώριμα ροδάκινα
1 1/2 κούπα αλεύρι + 2-3 κουταλιές αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη + 1 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα και τις βανίλιες και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέσα στο περιεχόμενο του μπωλ που έχει το αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη για την τάρτα πάνω σε μια ταρτιέρα των 26-28 εκατοστών. Την στρώνουμε καλά και ισόπαχα στην βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις 2 κουταλιές αλεύρι και το βούτυρο. Αν τα ροδάκινά μας είναι ζουμερά τότε βάζουμε στο μείγμα μας ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει κοκκώδες. Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε χοντρές φετούλες. Τις στρώνουμε πάνω στη ζύμη τάρτας ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά ακολουθώντας την καμπύλη της ταρτιέρας μας. Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης – βουτύρου ώστε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα και να καραμελώσουν τα ροδάκινα. Αφήνουμε την τάρτα ροδάκινο να κρυώσει πριν την σερβίρουμε. Ιδανικό συνοδευτικό η σαντιγύ ή το παγωτό καϊμάκι!

  Κέικ καρπούζι
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.