Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα, της Παρασκευής .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα, της Παρασκευής

Νηστίσιμα ταχινοπιτάκια, πολύ εύκολα στην ετοιμασία τους, με την συνταγή αυτή που μας έστειλε η Παρασκευή.

Γράφει: Matia Gr
Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα, της Παρασκευής
Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
1 κούπα μικρή ταχίνι
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε το ταχίνι, το μέλι και την κανέλα σε ένα μπωλ. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα μας. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό στρογγυλό, το κόβουμε με ένα μαχαιράκι σε φετούλες ίσα με τα δυο δάκτυλα του χεριού μας σε πάχος, και έτσι δημιουργούνται τα ταχινοπιτάκια μας. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, πατώντας τα ελαφρά και τα ψήνουμε σε ψηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου.
Είναι μια συνταγή εύκολη, νόστιμη, γρήγορη και πλούσια σε ασβέστιο και αντιοξειδωτικά.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.