Τζατζίκι .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τζατζίκι

Υλικά: 1 κιλό γιαούρτι σακούλας (στραγγιστό) 2 αγγούρια 4 σκελίδες σκόρδο Λάδι Ξύδι Αλάτι Εκτέλεση: Υπάρχουν δύο τρόποι για να κόψουμε το αγγούρι. Ο ένας είναι στον τρίφτη του τυριού στο χοντρό (αυτό με […]

Γράφει: Matia Gr
Τζατζίκι
Τζατζίκι
Υλικά:

1 κιλό γιαούρτι σακούλας (στραγγιστό)
2 αγγούρια
4 σκελίδες σκόρδο
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κόψουμε το αγγούρι. Ο ένας είναι στον τρίφτη του τυριού στο χοντρό (αυτό με τα οβάλ). Αν κόψουμε έτσι το αγγούρι μας είναι απαραίτητο να το αφήσουμε για λίγες ώρες να στραγγίξει μέσα σε ένα σουρωτήρι. Ο άλλος τρόπος είναι να κόψουμε με το μαχαίρι το αγγούρι σε μικρά τετράγωνα. Δηλαδή κάνουμε κάθετες τομές κατά μήκος του αγγουριού στις δύο διαστάσεις του αγγουριού και μετά κόβουμε οριζόντια. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου στράγγισμα. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο, αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά ξύδι (2 κουταλιές περίπου) και λάδι (έξι κουταλιές περίπου). Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε. Ανάλογα με το γούστο μας μπορεί να χρειαστεί προσθήκη ξυδιού, λαδιού, αλατιού ή και σκόρδου. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο όταν έχει αποκτήσει τη γεύση του τζατζικιού και δεν θυμίζει πια γιαούρτι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.