Τορτίγιες σπιτικές σταρένιες .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Τορτίγιες σπιτικές σταρένιες

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάχνετε σπιτικές τορτίγιες με αλεύρι σίτου σας προτείνει αυτή η συνταγή. Δοκιμάστε τις για να φτιάξετε ορεκτικά, σάντουιτς ή απλά τραγανά τσιπς!

Γράφει: Matia Gr
Τορτίγιες σπιτικές σταρένιες

Τορτίγιες σπιτικές σταρένιες

Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι (και λίγο περισσότερο για το άνοιγμα)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150γρ. βούτυρο ή βιτάμ

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε ένα νεροπότηρο νερό (περίπου 220 ml). Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και όταν το πάρει όλο προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώστε να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο. Πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια από τη ζύμη μας ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν όταν τις ανοίξουμε οι τορτίγιες μας. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας. Με πλάστη ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια σε φύλλα τορτίγιας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε αν θέλουμε 2-3 σταγόνες λάδι και εκεί ψήνουμε τις τορτίγιες μας και από τις δύο πλευρές τους. Τώρα οι τορτίγιες μας είναι έτοιμες να τις γεμίσουμε με ότι υλικό θέλουμε ή ακόμη και να τις περάσουμε λίγο από τον φούρνο ώστε να γίνουν ξεροψημένα τσιπς!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.