1/2 κιλό μπέικον σε φέτες
2 στήθη κοτόπουλου φιλέτο
1 κούπα σόγια σως
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές καυτερή κέτσαπ
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Λίγο καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε λωρίδες και τις λωρίδες σε μήκος περίπου 4 εκατοστών. Κόβουμε και το μπέικον κάθετα να γίνει κάθε φέτα δύο κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου και το τυλίγουμε με τη φέτα μπέικον και την σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδα. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το σκόρδο. Σε ένα μπωλ βάζουμε την σόγια σως και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κέτσαπ και -αν θέλουμε- το πιπέρι. Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί. Βουτάμε κάθε μπουκίτσα που φτιάξαμε (κοτόπουλο και μπέικον) μέσα στο μείγμα και στη συνέχεια την τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα το μπέικον και να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια βγάζουμε τις τραγανές μπουκίτσες κοτόπουλου με μπέικον από το ταψί και εάν θέλουμε αλλάζουμε προσεκτικά την οδοντογλυφίδα με ξύλινο καλαμάκι ορεκτικών ή δίαινα. Στολίζουμε τις μπουκίτσες μας σε πιατέλα και τις απολαμβάνουμε.