Τρουφάκια με πορτοκάλι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τρουφάκια με πορτοκάλι

Τρουφάκια με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα. Συνοδεύουν ζεστά ή κρύα ροφήματα και αφεψήματα, χαρίζουν την μυρωδιά του πορτοκαλιού και την γεύση της σοκολάτας. Εν ολίγοις είναι υπέροχα! Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Τρουφάκια με πορτοκάλι

Τρουφάκια με πορτοκάλι

Υλικά:

250γρ. λευκή σοκολάτα
125γρ. βούτυρο
100γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
Άχνη ζάχαρη
4 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε, στεγνώνουμε και τρίβουμε το πορτοκάλι για να πάρουμε το ξύσμα του. Κόβουμε την λευκή σοκολάτα σε κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει του προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε για ελάχιστα λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη λευκή σοκολάτα, και το αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να βεβαιωθούμε πως έχει λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αν χρησιμοποιήσουμε εσάνς, την προσθέτουμε τώρα. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες. Στη συνέχεια το βγάζουμε, το πλάθουμε σε τρουφάκια και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη ώστε να ζαχαρωθούν από όλες τις πλευρές τους. Βάζουμε τα τρουφάκια με πορτοκάλι στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε. Εάν περισσέψουν τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.