Τυρο-νιφάδες .: Σνακ .: Ματιά
 

Τυρο-νιφάδες

Συνήθως τρώγονται σε χρόνο dt, γι αυτό για καλό και για κακό έχετε μια δόση έτοιμη στο ψυγείο σας!

Γράφει: Matia Gr
Τυρο-νιφάδες

Τυρο-νιφάδες

Υλικά:

1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
3/4 κούπας αλεύρι
4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα
3-4 πρέζες πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ή σε μια κουζινομηχανή ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τη ζύμη μας να γίνει θρυμματιστή. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μια μπάλα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για μία ώρα (μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο και για μία ολόκληρη ημέρα αν μας βολεύει) ή εναλλακτικά στην κατάψυξη για μισή ώρα (αν είμαστε βιαστικοί). Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ανοίγουμε τη ζύμη μας στο επιθυμητό για εμάς πάχος. Κόβουμε σε τετραγωνάκια μικρά, ή μινιόν κουπ πατ (πρέπει οι τυρονιφάδες μας να είναι μικρού μεγέθους) και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο της ώρας μέχρι να ροδίσουν. Φυλάσσονται σε κουτί για μπισκότα -εάν μείνουν. Συνήθως δεν μένουν γι αυτό για καλό και για κακό έχετε μια δόση έτοιμη στο ψυγείο σας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.