Φτιάχνω σπιτικά "ψίχουλα ψωμιού - bread crumbs" .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φτιάχνω σπιτικά “ψίχουλα ψωμιού – bread crumbs”

Τα ψίχουλα ψωμιού ή bread crumbs, είναι ένα ιδανικό υλικό για συνταγές πανέ, για σούπες, για συνταγές με κρέας π.χ. κατσικάκι, για κεφτεδάκια ή μπιφτέκια και γενικότερα χρησιμοποιείται στην Διεθνή Κουζίνα όπως το πάνκο στην Ασιατική Κουζίνα. Πως τα φτιάχνουμε; Απλά ακολουθούμε τη συνταγή…

Γράφει: Matia Gr
Φτιάχνω σπιτικά “ψίχουλα ψωμιού – bread crumbs”
Υλικά:

Ψωμί

Εκτέλεση:

Εάν θέλουμε να φτιάξουμε σπιτικά ψίχουλα ψωμιού και το ψωμί μας είναι φρέσκο ή μέτρια φρέσκο, το κόβουμε σε ισόπαχες φέτες ή κυβάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 150 βαθμούς για ένα τεταρτάκι περίπου να ξεραθεί. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για πέντε περίπου λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τότε το ρίχνουμε σε μπλέντερ και το δουλεύουμε τόσο όσο να γίνουν τα ψίχουλα όπως τα προτιμάμε (χοντρά ή λεπτά).
Εάν το ψωμί μας είναι ξερό, το σπάμε σε μικρότερα κομμάτια (μέσα σε σακούλα κατάψυξης χτυπώντας το με πλάστη ή σφυρί κρέατος κτλ) και μετά σε μικρά και το βάζουμε στο μπλέντερ. Το δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ψίχουλα στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Φυλάσσουμε τα ψίχουλα σε σακούλα τροφίμων με ζιπ ή σε δοχείο που να κλείνει ερμητικά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.