Χαλβάς με γάλα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χαλβάς με γάλα

Υλικά: 1 λίτρο γάλα 500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 700 γρ. ζάχαρη 2 κουταλιές βούτυρο 1 χούφτα χονδροκομμένα αμύγδαλα, καρύδια ή κουκουνάρια Προαιρετικά λίγη κανέλα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Χαλβάς με γάλα
Υλικά:

1 λίτρο γάλα
500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
700 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
1 χούφτα χονδροκομμένα αμύγδαλα, καρύδια ή κουκουνάρια
Προαιρετικά λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να ετοιμάσουμε το σιμιγδάλι. Σε μια άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι το οποίο τσιγαρίζουμε έως ότου ροδίσει ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά το καυτό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε φόρμα ή σε μπολάκια. Το γλυκό προσφέρεται πασπαλισμένο με κανέλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.