Χιονάνθρωποι από τυρί! .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Χιονάνθρωποι από τυρί!

Χιονάνθρωποι μέσα στο σπίτι και μάλιστα νόστιμοι και εμφανίσιμοι! Ναι, είναι ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι που μπορείτε να ετοιμάσετε στο πι και φι!

Γράφει: Matia Gr
Χιονάνθρωποι από τυρί!
Υλικά:

Τυρί γκούντα ή ένταμ ή γραβιέρα ή μείξη αυτών
Πρέτσελ μπαστουνάκια
Μαυροσούσαμο
Σταφύλια (ενός ή πολλών χρωμάτων)

Εκτέλεση:

Πρώτα θα μετρήσουμε το τυρί ώστε να το κόψουμε σε ισόπαχους κύβους 3 διαστάσεων (μεγάλους, μέτριους και μικρότερους). Πιάνουμε τους μικρότερους κύβους και σε κάθε έναν με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας βάζουμε μαυροσούσαμο ώστε να δημιουργηθεί στόμα και μάτια. Πλένουμε και κόβουμε τις ρόγες του σταφυλιού στη μέση οριζόντια και τις περνάμε σε μακριά οδοντογλυφίδα ώστε η κομμένη της άκρη να είναι προς τα πάνω. Περνάμε το “κεφάλι” τον κύβο δηλαδή με το στόμα και τα μάτια, στη συνέχεια τον μέτριο κύβο και τέλος τον μεγάλο. Στον μεσαίο κύβο βάζουμε δύο κομμάτια από τα μπαστουνάκια να στέκονται σαν χέρια. Οι χιονάνθρωποί μας είναι χαμογελαστοί και έτοιμοι να τους απολαύσουμε! Καλές γιορτές!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.