Βίδες με σπανάκι και μπέικον, της Νίκης .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Βίδες με σπανάκι και μπέικον, της Νίκης

Υλικά: 250γρ. βίδες χρωματιστές 500γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο 2 μέτρια κρεμμύδια Λίγο μαϊντανό 1 σκελίδα σκόρδο 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 1 κύβο λαχανικών 2 κρέμες γάλακτος 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 100γρ. φέτα Ρίγανη Βασιλικό […]

Γράφει: Matia Gr
Βίδες με σπανάκι και μπέικον, της Νίκης
Υλικά:

250γρ. βίδες χρωματιστές
500γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια
Λίγο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
2 κρέμες γάλακτος
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
100γρ. φέτα
Ρίγανη
Βασιλικό
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια και τα καίτε με λίγο βούτυρο και ξυσμένο σκόρδο. Βράστε και το σπανάκι με το κύβο. Σουρώστε το νερό και αφήστε το να στραγγίξει.
Έπειτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι – σκόρδο – μπέικον και σβήστε τα με λίγο λευκό ξηρό κρασί. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σάλτσα να δέσει.
Βάλτε τις βίδες σε ένα πυρέξ και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα και τη φέτα. Ανακατέψτε. Τοποθετήστε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Καλή όρεξη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Νίκη Παπαδομανωλάκη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.