Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, της γιαγιάς Στέλλας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, της γιαγιάς Στέλλας

Θεϊκό γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο με τη συνταγή που μας έδωσε η γιαγιά Στέλλα.

Γράφει: Matia Gr
Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, της γιαγιάς Στέλλας
Υλικά:

1/2 κιλό πέταλα τριαντάφυλλων
4 φλυτζάνια ζάχαρη
2γρ. κρεμόριο

Εκτέλεση:

Μαζεύουμε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα μας τον Απρίλη και πάντα πολύ νωρίς το πρωί με την δροσιά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 φλυτζάνι νερό και 1 φλυτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου μισή ώρα. Κατόπιν προσθέτουμε άλλο ένα φλυτζάνι νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρεμόριο, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε με το καπάκι ανοικτό μέχρι να δέσει καλά το γλυκό μας. Φυλάμε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.