Ζαμπόν χοιρινό .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Ζαμπόν χοιρινό

Υλικά: 1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο 1 σκόρδο 4 φύλλα δάφνης 4 μοσχοκάρφια 8 – 12 βόλους πιπέρι Χοντρό αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε τις σκελίδες στα τέσσερα κατά μήκος και τις […]

Γράφει: Matia Gr
Ζαμπόν χοιρινό
Υλικά:

1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο
1 σκόρδο
4 φύλλα δάφνης
4 μοσχοκάρφια
8 – 12 βόλους πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε τις σκελίδες στα τέσσερα κατά μήκος και τις αλατοπιπερώνουμε. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο κρέας και σε αυτές βάζουμε το σκόρδο. Ανοίγουμε και άλλες τρύπες και σε αυτές βάζουμε τους βώλους πιπεριού. Τα μοσχοκάρφια τα μπήγουμε πάνω στο κρέας. Έτσι όπως το έχουμε ετοιμάσει, το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό, χοντρό αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Το βράζουμε για 4 περίπου ώρες ξαφρίζοντάς το όταν δημιουργείται αφρός. Όταν μαγειρευτεί το κρέας το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σερβίρεται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και μουστάρδα είτε σαν μεζές είτε με πατάτες ή ρύζι σαν κύριο φαγητό.

  Ψάρια ριγανάτα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.