Στρούντελ .: Διαίτης .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Στρούντελ

Υλικά: 4 μήλα 2 κουταλιές ζάχαρη 2 κουταλιές σταφίδες 2 κουταλιές βιτάμ 1 κουταλιά κοφτή κανέλα 1/2 κουταλάκι ζάχαρη άχνη 1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ 1/4 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 6 φύλλα κρούστας Εκτέλεση: Πλένουμε τα […]

Γράφει: Matia Gr
Στρούντελ
Υλικά:

4 μήλα
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές σταφίδες
2 κουταλιές βιτάμ
1 κουταλιά κοφτή κανέλα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ
1/4 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
6 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα 4 μήλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα μήλα, τις σταφίδες, την κανέλα, το κορν φλάουρ και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε το βιτάμ και με ένα πινέλο αλείφουμε με αυτό τα φύλλα τα οποία στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σε μια αντικολλητική κόλλα. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπωλ πάνω στα φύλλα προσέχοντας να αφήσουμε γύρω γύρω κενό 3 δακτύλων. Κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα και το χαράζουμε. Μαζί με την αντικολλητική κόλλα τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Μόλις ψηθούν το πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.