Φάβα Σαντορίνης - Φάβα παντρεμένη κλασσική συνταγή .: Νησιώτικες συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φάβα Σαντορίνης – Φάβα παντρεμένη κλασσική συνταγή

Υλικά: 1 σακούλι φάβα 1 κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο 2 φύλλα δάφνης 3 ποτήρια νερό Αλάτι Για το “πάντρεμα”: 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με το νερό, […]

Γράφει: Matia Gr
Φάβα Σαντορίνης – Φάβα παντρεμένη κλασσική συνταγή
Υλικά:

1 σακούλι φάβα
1 κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο
2 φύλλα δάφνης
3 ποτήρια νερό
Αλάτι
Για το “πάντρεμα”:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με το νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το ολόκληρο κρεμμύδι και τα φύλλα της δάφνης και την αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας. Θα το καταλάβουμε ότι έχει βράσει όταν η φάβα έχει γίνει πηχτός χυλός. Την κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει και αφαιρούμε το ολόκληρο κρεμμύδι με τα δαφνόφυλλα.
Πάντρεμα:
Σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο τσιγαρίζουμε το λάδι με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και στη συνέχεια ρίχνουμε όλη την φάβα μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε στα πιάτα. Η φάβα μπορεί να συνοδευτεί με ντοματάκια, κάπαρη, ελιές.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε μια φίλη της Ματιάς, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.