Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό, της Δωροθέας .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό, της Δωροθέας

Δοκιμάστε το Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό, της Δωροθέας, και θα γλύφετε τα δάκτυλά σας!

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικο χοιρινό ρολό, της Δωροθέας
Υλικά:

1 κομμάτι πανσέτα 1,5 κιλό (χωρίς οστό)
5 σκελίδες σκόρδο
4 – 5 φύλλα δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι
15 κόκκους πιπέρι
Κύμινο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Απλώνουμε την πανσέτα στον πάγκο. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου, σπάμε τα φύλλα δάφνης καθώς και τους κόκκους (μπαχάρι και πιπέρι) χοντροκομμένους. Όλα αυτά όπως και τα υπόλοιπα (αλάτι, πιπέρι και κύμινο) τα πασπαλίζουμε στην πανσέτα. Κατόπιν, το τυλίγουμε σε ρολό, το δένουμε με σπάγκο και το βράζουμε με δύο ποτήρια νερό στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει (γύρω στη μία ώρα σε χαμηλή φωτιά). Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε σε ψιλές φέτες. Σερβίρεται ως κρύο πιάτο σαν ορεκτικό.
Σημείωση: Ο ζωμός καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιηθεί γιατί είναι ιδιαίτερα λιπαρός.
Καλή επιτυχία!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ποτόλια Δωροθέα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.