Αμπελοφάσουλα τηγανητά, της Έφης .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Αμπελοφάσουλα τηγανητά, της Έφης

Μια πολύ νόστιμη νηστίσιμη συνταγή που μπορείτε να την σερβίρετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν πλήρες γεύμα. Αμπελοφάσουλα τηγανητά, λοιπόν, και καλή σας όρεξη

Γράφει: Matia Gr
Αμπελοφάσουλα τηγανητά, της Έφης
Υλικά:

1 Kg τρυφερά αμπελοφάσουλα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα φασολάκια από τις ίνες και τα πλένετε καλά. Βράζετε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε και βράζετε τα φασολάκια για 15 – 20 λεπτά και τα στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αλευρώνετε τα φασολάκια και τα τηγανίζετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τι φωτιά, και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με μαϊντανό, κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.