Αγγούρια ή αγγουράκια τουρσί .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αγγούρια ή αγγουράκια τουρσί

Γιατί να αγοράζετε αγγουράκια τουρσί, όταν μπορείτε πολύ εύκολα να τα φτιάξετε με τα χεράκια σας; Δείτε τη συνταγή και καλή επιτυχία!

Γράφει: Matia Gr
Αγγούρια ή αγγουράκια τουρσί
Υλικά:

2 μεγάλα αγγούρια ή 4 μικρά
1 κούπα ξύδι
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
1/2 κουταλάκι σιναπόσπορο
1/4 κουταλάκι κουρκουμά
Επιπλέον αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε λεπτές σχετικά ροδέλες ή με τον ειδικό κόφτη σε κύματα. Πασπαλίζουμε τις ροδέλες των αγγουριών με το επιπλέον αλάτι και τις ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα καλά. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε τα αγγούρια να κάτσουν για μισή με μία ώρα. Αν τα θέλουμε τραγανά τα αφήνουμε να καθήσουν περισσότερο χρόνο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί (εκτός από τα αγγούρια) με μία κούπα νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις γίνει αυτό περιχύνουμε με το καυτό μείγμα τα αγγούρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε βάζο με το ζουμί να τα καλύπτει και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.