Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Παράδοση .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση, από τον Γέροντα Παρθένιο

Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση από τον Γέροντα ΠαρθένιοΧριστουγεννιάτικη παραδοσιακή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση από τον Γέροντα Παρθένιο

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 γαλοπούλα ή μεγάλο κοτόπουλο
800γρ. συκωτάκια πουλιών
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
800γρ. κάστανα βρασμένα
700γρ. ρύζι νυχάκι
2 κόκκινες πιπεριές
300γρ. γραβιέρα
3 καρότα τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 χούφτα λιαστές ντομάτες
1 χούφτα κουκουνάρι
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ
2 κ.γ. κάρυ
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Λίγο σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Σε αυτό σωτάρουμε τον κιμά μας και τα συκωτάκια. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες στο κονιάκ σταφίδες και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από την πάπρικα και τις φέτες του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά! Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο μπόλικο. Από πάνω βάζουμε λαδόκολλα και εκεί τοποθετούμε το κοτόπουλό μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε εκεί την πάπρικα. Ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το κοτόπουλό μας εξωτερικά. Το γεμίζουμε με την υπέροχη γέμιση μας και την υπόλοιπη γέμιση την βάζουμε γύρω του. Βάζουμε πάνω στο κοτόπουλο τις φλούδες από το λεμόνια και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σαν πουγκί.
Ψήνουμε στο φούρνο για δύο παρά κάτι περίπου ώρες στους 180 βαθμούς.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.