Χριστουγεννιάτικο τυρό-δεντρο .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χριστουγεννιάτικο τυρό-δεντρο

Ένα όμορφο τυρό-δεντρο που θα το απολαύσουμε και με τα μάτια και με το στόμα! Καλές γιορτές!

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικο τυρό-δεντρο
Υλικά:

Αραβικές ή άλλες λεπτές πίτες
150γρ. τυρί ρικότα
100γρ. τυρί κατσικίσιο μαλακό
3 κουταλιές κράνμπερις αποξηραμένα
Λίγο μαϊντανό
Λίγο ρόδι
Λίγο άνηθο για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Προτιμούμε τετράγωνες ή παραλληλόγραμμες πίτες. Εάν δεν βρούμε τότε κόβουμε εμείς τα κυκλικά σημεία στις πίτες μας και κρατάμε μόνο το παραλληλόγραμμο μέρος τους.
Σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι λιώνουμε το μαλακό κατσικίσιο τυρί και το αναμειγνύουμε με τη ρικότα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών. Βάζουμε και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε ξανά. Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στις πίτες και τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη κάθε ρολό ξεχωριστά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν. Πριν σερβίρουμε βγάζουμε την μεμβράνη και με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ρολάκια πάχους περίπου ενάμισι εκατοστού. Τα διακοσμούμε σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο του κάθε ρολού βάζουμε ένα σπυρί ρόδι και στις άκρες ή και στα κενά που δημιουργούνται από τα ρολά βάζουμε φουντάκια άνηθου και το χριστουγεννιάτικο τυρό-δεντρο είναι έτοιμο να το παρουσιάσουμε και να το απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.