Χυμός κρεμμυδιού .: Συνταγές .: Ματιά
 

Χυμός κρεμμυδιού

Δείτε πως μπορούμε να φτιάξουμε χυμό κρεμμυδιού. Είναι πολύ απλό…

Γράφει: Matia Gr
Χυμός κρεμμυδιού
Υλικά:

Κρεμμύδι ξανθό

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιούμε ξανθό κρεμμύδι και του αφαιρούμε με το χέρι (όχι όλα) τα εξωτερικά φύλλα και κόβουμε λίγο τις ρίζες του. Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και το βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, μέσα σε 2 κούπες κρύο νερό με καπακωμένη την κατσαρόλα μας. Βγάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας (υγρό και κρεμμύδι) σε σκεύος με καπάκι (για να μην φύγουν οι υδρατμοί).

Τώρα ίσως αναρωτιέστε τι θα τον κάνετε τον χυμό κρεμμυδιού. Πέρα από την χρήση του στην μαγειρική είναι και ένα εξαιρετικό “φάρμακο”. Το κρεμμύδι ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και προσφέρει απίστευτα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B6, B-Complex, C, σίδηρο, φολικό και κάλιο. Προλαμβάνει τα συμπτώματα πολλών ασθενειών και βοηθά στη θεραπεία τους. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών όχι μόνο προστατεύει τον οργανισμό μας από επιβλαβή βακτήρια, αλλά μειώνει και τον αριθμό των επιβλαβών κυττάρων στο σώμα μας. Γενικά θεωρείτε ότι:
– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
– Προλαμβάνει τον καρκίνο
– Προστατεύει την υγεία της καρδιάς
– Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
– Δυναμώνει τα οστά
– Είναι καλό για τον πόνο στο αυτί και τις εμβοές
– Επιταχύνει και ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών
– Βοηθά στην αφαίρεση των χειρουργικών ουλών
– Προστατεύει και λειαίνει το δέρμα
Συνεπώς; Καταναλώνετε κρεμμύδια! Κάνουν καλό!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.