Λικέρ καρπούζι .: Φτιάξε μόνος σου .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λικέρ καρπούζι

Κι όμως υπάρχει και είναι και πολύ γευστικό! Λικέρ καρπούζι για τους μερακλήδες λάτρεις του καλοκαιριού, του καρπουζιού και του οινοπνεύματος… με μέτρο παιδιά… βαράει!

Γράφει: Matia Gr
Λικέρ καρπούζι
Υλικά:

1 λίτρο κονιάκ
1 μέτριο καρπούζι
3 κούπες ζάχαρη
1 λεμόνι (τον χυμό του)

Εκτέλεση:

Ξεκουκουτσιάζουμε το καρπούζι και το πολτοποιούμε να πάρουμε τον χυμό του. Στη συνέχεια το περνάμε από βαμβακερή πετσέτα ή λεπτό σουρωτήρι και το σουρώνουμε. Θα χρειαστούμε ενάμιση λίτρο χυμό καρπουζιού για να φτιάξουμε το λικέρ μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό του καρπουζιού να βράσει για δέκα λεπτά. Τότε προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού, βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη και το αφήνουμε. Την επόμενη ημέρα ξαναβράζουμε το μείγμα μας προσθέτουμε το κονιάκ και μετά από λίγα λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το λικέρ καρπούζι σε γυάλινο μπουκάλι και το ανακινούμε περιστασιακά μια δυό φορές τη μέρα. Μετά από μια εβδομάδα το λικέρ καρπούζι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε παγωμένο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.