Εύκολη σφολιάτα για κάθε είδους πίτες, της Μαρίας .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Εύκολη σφολιάτα για κάθε είδους πίτες, της Μαρίας

Θέλετε να φτιάξετε μια πίτα. Γιατί να αγοράσετε έτοιμη σφολιάτα; Μπορείτε να φτιάξετε μια ωραιότατη, στην κουζίνα σας, κάνοντας οικονομία και χρησιμοποιώντας υλικά που γνωρίζεται την ποιότητα και την προέλευση τους.

Γράφει: Μαρία Παρασκευά
Εύκολη σφολιάτα για κάθε είδους πίτες, της Μαρίας
Υλικά:

3 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό και μισό ακόμα
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κούπα λάδι
1/2 πακέτο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Ανακατεύω όλα τα υλικά και τα αφήνω 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Χωρίζω τη ζύμη σε 22 κομμάτια και ανοίγω το καθένα σε μικρό στρογγυλό φυλλαράκι. Σε 2 πιάτα του φρούτου βάζω τα φυλλαράκια μοιράζοντας τα 12 στο ένα και 10 στο άλλο. Πριν τα βαλω το ένα πάνω στο άλλο τα περνώ με ένα πινέλο βουτυρώνοντας τα, τα στοιβάζω εκτός το τελευταίο πάνω φύλλο το οποίο κάνω λίγο μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα σκεπάζοντας τα άλλα αυτό δεν το βουτυρώνω. Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα αφήνω στο ψυγείο 30 λεπτά. Όταν περάσει η μισή ώρα ανοίγω τα 12 φυλλαράκια σε ένα μεγάλο φύλλο και το στρώνω σε βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω ρίχνω την επιθυμητή γέμιση, ενώ ανοίγω και τα 10 φυλλαράκια σε ένα και σκεπάζω τη γέμιση. Τρυπώ με πιρούνι, βουτυρώνω και ψήνω σε φούρνο με αέρα 3 τέταρτα της ώρας. Η ζύμη φυλάσσεται και στην κατάψυξη βουτυρωμένη και στοιβαγμένη. Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.