Φτιάχνω κρασί βραστό .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Φτιάχνω κρασί βραστό

Φτιάξτε μόνοι σας κρασί βραστό. Προσέξτε όμως, επειδή το ποσοστό του σε οινόπνευμα είναι πολύ υψηλό, δεν το πίνουμε όπως το κοινό κρασί. Τα παλαιότερα χρόνια, το κρασί βραστό, το έδιναν στις εκκλησίες για τις Θείες Λειτουργίες

Γράφει: Matia Gr
Φτιάχνω κρασί βραστό
Υλικά:

Μούστο

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε κρασί βραστό θα χρειαστούμε καθαρό μούστο.
Παίρνουμε τον καθαρό μούστο και τον βάζουμε να βράσει με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζουμε τον μούστο έως ότου αυτός φτάσει τους 22 βαθμούς στο γραδόμετρο (γράδο). Αν δεν διαθέτουμε αυτό το όργανο, υπάρχει και ο εξής εμπειρικός τρόπος, για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο το κρασί μας. Με ένα κουταλάκι, παίρνουμε λίγο μούστο που βράζει και στάζουμε πάνω στο νύχι του αντίχειρά μας, μία σταγόνα. Αν η σταγόνα σταθεί, ο μούστος μας έχει γίνει κρασί βραστό. Αν κυλίσει στο νύχι, ο μούστος μας χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.
Το κρασί βραστό, είναι καλό να φυλάγεται στα ειδικά ξύλινα βαρελάκια. Εναλλακτικά μπορούμε να το φυλάξουμε σε γυάλινα δοχεία χωρίς να το κλείσουμε αεροστεγώς. Δεν χρειάζεται ψυγείο για την συντήρησή του.
Επειδή το ποσοστό του σε οινόπνευμα είναι πολύ υψηλό, δεν το πίνουμε όπως το κοινό κρασί. Τα παλαιότερα χρόνια, το κρασί βραστό, το έδιναν στις εκκλησίες για τις Θείες Λειτουργίες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.