Φτιάχνω μούστο για όλη τη χρονιά .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φτιάχνω μούστο για όλη τη χρονιά

Ο μούστος που μπορούμε να αγοράσουμε, στα πατητήρια που στήνονται στους δρόμους, υποτίθεται ότι είναι καθαρισμένος. Όμως καλό θα είναι να τον καθαρίσουμε κι εμείς. Αυτό γίνεται ως εξής

Γράφει: Matia Gr
Φτιάχνω μούστο για όλη τη χρονιά
Υλικά:

Μούστο
Στάχτη από ξύλα ή άσπρο χώμα

Εκτέλεση:

Ο μούστος που μπορούμε να αγοράσουμε στα πατητήρια, που στήνονται στους δρόμους, υποτίθεται ότι είναι καθαρισμένος. Όμως καλό θα είναι να τον καθαρίσουμε κι εμείς. Αυτό γίνεται ως εξής:
Βράζουμε τον μούστο σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγη στάχτη ή άσπρο χώμα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, στην επιφάνεια δημιουργείται αφρός. Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε αυτό τον αφρό. Όταν σταματήσει ο μούστος μας να δημιουργεί τον αφρό που είπαμε προηγουμένως, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσεκτικά, με μία κουτάλα, αφαιρούμε τον καθαρό μούστο, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε τα ιζήματα που έχουν καθίσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Ο καθαρός μούστος μπορεί να φυλαχτεί σε γυάλινα δοχεία, στο ψυγείο μας, για όλη τη χρονιά.

Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή, μας την έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.