Γλυκό-κουταλιές .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκό-κουταλιές

Υπέροχες γλυκο-κουταλιές που τις παρουσιάζουμε σε πιατέλες, δίσκους ή και στο πιατάκι μιας κούπας με ζεστό ρόφημα!

Γράφει: Matia Gr
Γλυκό-κουταλιές
Υλικά:

Σοκολάτα υγείας
Σοκολάτα γάλακτος
Λευκή σοκολάτα
Μαλακιές καραμέλες
Διάφορα διακοσμητικά γλυκά (τρούφες, κουφετάκια, ζαχαρωτά κτλ)

Εκτέλεση:

Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα κουταλάκια μιας χρήσης, αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε χρησιμοποιούμε μεταλλικά ή και πλαστικά. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο μπουφέ και γύρω του βάζουμε (σαν να ήταν ρολόι) τα κουταλάκια έτσι ώστε το καμπύλο μέρος τους να εξέχει από το πιάτο. Με ένα μικρότερο από το πρώτο πιάτο σκεπάζουμε τις λαβές τους.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις καραμέλες, σε άλλο το κάθε είδος σοκολάτας. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη καραμέλα το ένα κουταλάκι και το επιστρέφουμε στη θέση του να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το επόμενο το βουτάμε σε σοκολάτα και συνεχίζουμε ώστε να έχουν καλειφθεί όλα τα κουταλάκια μας. Τα πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά, κουφετάκια, τρούφες κτλ. και τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν εντελώς.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.