Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ (kam kwat) .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ (kam kwat)

Με την συνταγή αυτή θα φτιάξετε ένα ευωδιαστό γλυκό του κουταλιού, που έχει σαν βάση το κουμ κουατ. Αυτό το μικρό φρούτο, με το χαρακτηριστικό άρωμα, από το νησί των Φαιάκων!

Γράφει: Matia Gr
Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ (kam kwat)
Υλικά:

350γρ. κουμ κουάτ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε καλά τα κουμ κουάτ και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια που πιθανόν υπάρχουν. Σε μια μέτρια φαρδιά κατσαρολίτσα ή βαθύ τηγάνι ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε και τα κουμ κουάτ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τον αφρό που δημιουργείται.
Αν το σιρόπι μας είναι υδαρές αφαιρούμε από το σκεύος μας τα κουμ κουάτ και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να γίνει 1/4 της κούπας. Στη συνέχεια φυλάμε το γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ σε καθαρό αποστειρωμένο βάζο. Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο, ή να γαρνίρουμε με αυτό κέικ, γιαούρτι, ή ακόμη και κρέας.
Για να μάθετε περισσότερα για το κουμ κουατ, κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.