Κοκτέιλ το σκουφί του Άη Βασίλη .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κοκτέιλ το σκουφί του Άη Βασίλη

Ένα εορταστικό σκουφί που δεν θα το φορέσετε αλλά… θα το πιείτε!

Γράφει: Matia Gr
Κοκτέιλ το σκουφί του Άη Βασίλη
Υλικά για το κοκτέιλ:

6 μεζούρες χυμό κράνμπερι
2 μεζούρες coconut rum (π.χ. Malibu)
1 μεζούρα γρεναδίνη
Πάγο
Υλικά για την διακόσμηση:
3 κουταλιές τριμμένη καρύδα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ελάχιστο νερό

Εκτέλεση:

Πρώτα θα διακοσμήσουμε τα ποτήρια κοκτέιλ. Σε ένα πιατάκι βάζουμε την τριμμένη καρύδα. Σε ένα άλλο πιατάκι βάζουμε την ζάχαρη μαζί με 1/2 – 1 κουταλάκι νερό και ανακατεύουμε καλά χωρίς να έχει σβώλους. Βουτάμε πρώτα το ποτήρι στη ζάχαρη ώστε να καλυφθεί όλο το γύρω γύρω του. Αμέσως μετά το βουτάμε στην καρύδα. Επαναλαμβάνουμε και για το άλλο ποτήρι το ίδιο.
Τώρα θα φτιάξουμε το κοκτέιλ: Γεμίζουμε το σέικερ κατά τα 3/4 με πάγο και προσθέτουμε τον χυμό κράνμπερι, το ρούμι καρύδας και την γρεναδίνη και χτυπάμε για περίπου 10 δευτερόλεπτα να παγώσει καλά. Σουρώνουμε, μοιράζουμε στα ποτήρια κοκτέιλ που διακοσμήσαμε και προσφέρουμε!

Κολπάκι:
Η συνταγή αυτή για το σκουφί του Άη Βασίλη είναι για δύο ποτήρια κοκτέιλ. Επειδή όμως τις γιορτινές αυτές ημέρες συνήθως η παρέα μεγαλώνει μπορείτε να φτιάξετε από προηγούμενες 1-2 ημέρες το κοκτέιλ και να το φυλάξετε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι. Τα ποτήρια φυσικά, θα πρέπει να τα διακοσμήσετε αμέσως πριν το σερβίρετε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.