Κρίθινο πιτάκι .: Vegan .: Ματιά
 

Κρίθινο πιτάκι

Το κρίθινο αυτό πιτάκι της συνταγής μας δεν θα σας ξετρελάνει με την γεύση του. Αλλά είναι μια πολύ καλή λύση για όσους πρέπει να κάνουν άναλη δίαιτα και όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά και να ξέρουν ακριβώς τι τρώνε.

Γράφει: Matia Gr
Κρίθινο πιτάκι
Υλικά:

100γρ. κρίθινο αλεύρι ολικής άλεσης
150γρ. νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε -με τη βοήθεια ενός κουταλιού- τα υλικά μας. Θα πάρουμε ένα σχετικά ρευστό χυλό. Βάζουμε ένα τηγανάκι (16εκατ.) αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα του τη μισή (είναι 4 κουταλιές γεμάτες περίπου) από τη ζύμη μας και την απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια με το κουτάλι μας. Αφήνουμε να ψηθεί για επτά λεπτά από την μία πλευρά και το γυρνάμε (με την βοήθεια ενός πιάτου σαν την ομελέτα) από την άλλη για άλλα επτά λεπτά. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη μας.
Το κρίθινο αυτό πιτάκι της συνταγής μας δεν θα σας ξετρελάνει με την γεύση του. Αλλά είναι μια πολύ καλή λύση για όσους πρέπει να κάνουν άναλη δίαιτα και όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά και να ξέρουν ακριβώς τι τρώνε (ειδικά αν το αλεύρι το έχετε προμηθευτεί από μικρό αλευρόμυλο).

  Κεφτεδάκια μερακλίδικα και αφράτα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.