Μανταρίνια με σοκολάτα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μανταρίνια με σοκολάτα

Αν είστε σαν εμάς, που λατρεύουμε τα μανταρίνια και την σοκολάτα, σπεύστε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Θα σας ενθουσιάσει! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Μανταρίνια με σοκολάτα
Υλικά:

6 μανταρίνια κλημεντίνες
100γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κουταλιά βούτυρο (λάδι) καρύδας
2 κουταλιές τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και καθώς τα ξεχωρίζουμε, φετούλα φετούλα, ελέγχουμε εάν υπάρχουν κουκούτσια. Αυτά που έχουν κουκούτσι δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε μαζί με το βούτυρο καρύδας σε μπεν μαρί. Βυθίζουμε κάθε φετούλα μέχρι την μέση της στη λιωμένη σοκολάτα και την αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί. Όταν γίνουν όλες οι φετούλες, τις βάζουμε για πέντε λεπτά στο ψυγείο έτσι όπως είναι, μέσα στο ταψάκι. Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο και ξαναβυθίζουμε κάθε κομμάτι στην λιωμένη σοκολάτα. Αμέσως μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα. Τα αφήνουμε για πέντε λεπτά ακόμη στο ψυγείο και στη συνέχεια τα απολαμβάνουμε!
Διατηρούνται στο ψυγείο για μερικές μέρες, όμως είναι καλύτερα να καταναλωθούν αυθημερόν ώστε να μην προλάβουν να βγάλουν υγρασία. Πολύ νόστιμα και όσο γίνεται υγιεινά! Εάν θέλουμε να έχουν και από την κάτω τους πλευρά καρύδα τότε απλώνουμε λίγη καρύδα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί πριν τα βουτήξουμε στην σοκολάτα την δεύτερη φορά. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.