Μεζεδάκια αλλιώτικα .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μεζεδάκια αλλιώτικα

Ιδιαιτέρως εμφανίσιμα, εύκολα στην παρασκευή τους και πάνω απ’ όλα γευστικότατα! Με αυτά τα μεζεδάκια είναι σίγουρο ότι θα κλέψετε την παράσταση!

Γράφει: Matia Gr
Μεζεδάκια αλλιώτικα
Υλικά:

20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
20 μισά ή τέταρτα καρυδιού
20 φέτες μπέικον
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη διακόσμηση:
2 μεγάλα πορτοκάλια ή γκρέιπ φρουτ

Εκτέλεση:

Κόβουμε λίγο το κάτω μέρος του πορτοκαλιού ή του γκρέιπ φρουτ ώστε να ισορροπεί σταθερά στο ταψί μας. Βάζουμε μέσα σε κάθε δαμάσκηνο μισό ή ένα τέταρτο καρυδιού και τυλίγουμε με μια λωρίδα μπέικον. Πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα την μπουκίτσα μας και την καρφώνουμε πάνω στο πορτοκάλι. Επαναλαμβάνουμε και πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα μεζεδάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.