Μωσαϊκό σοκολάτας και μωσαϊκό nescafe, της Patricia .: Διάφορα γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μωσαϊκό σοκολάτας και μωσαϊκό nescafe, της Patricia

Σαλαμούρες για μυημένους και φραπεδούμπα. Μωσαϊκό σοκολάτας light (χωρίς βούτυρο-αυγά) και μωσαϊκό νεσκαφέ (αυτό ειδικά είναι για πολλαπλούς οργασμούς αν και ασχημούλι στην όψη).

Μωσαϊκό σοκολάτας και μωσαϊκό nescafe, της Patricia

Μωσαϊκό σοκολάτας light

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα digestive
250γρ. γάλα = 1 φλυτζάνι
250γρ. κουβερτούρα 72%
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι ή ρακή

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί και τα αμύγδαλα. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ποτό και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό σε λαδόκολλα για να γίνει κορμός. Το βάζουμε στο ψυγείο (ή κατάψυξη) να παγώσει 4-5 ώρες.

Mωσαϊκό νεσκαφέ light

Υλικά:

1 πακέτο πτι μπερ με κακάο
200γρ. γάλα = 1 ποτήρι
250γρ. κουβερτούρα λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά σούπας νεσκαφέ
50γρ. (2 κουταλιές σούπας) βούτυρο καρύδας ή βούτυρο αγελάδας
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι ή ρακή

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί και τα αμύγδαλα. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, διαλύουμε το νεσκαφέ, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό σε λαδόκολλα για να γίνει κορμός. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 4-5 ώρες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.