Μπισκότα Άγιο Βασίληδες, του απατεώνα .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μπισκότα Άγιο Βασίληδες, του απατεώνα

Ο απατεώνας της κουζίνας μας ξανακτυπά! Εύκολα και γρήγορα φτιάχνει μπισκοτάκια Άγιο Βασιλάκια, που θα απολαύσουν μικροί αλλά και μεγάλοι!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκότα Άγιο Βασίληδες, του απατεώνα
Υλικά:

Μπισκότα γεμιστά
Κόκκινο γλάσο
Λευκή σοκολάτα
Λίγη τριμμένη καρύδα
Ματάκια ζαχαροπλαστικής
Μικρά σοκολατένια κουφετάκια (mini mm’s)
Λίγα λευκά μαρσμάλουους ζαχαρωτά

Εκτέλεση:

Λιώνω σε μπεν μαρί την λευκή σοκολατίτσα και καρφώνω ένα ξυλάκι από παγωτό (ή και κατασκευών, καλό είναι και αυτό, αρκεί να μην είναι βαμμένο) στη γέμιση κάθε μπισκότου. Αυτό θα με βοηθήσει να τα βουτάω χωρίς να μου πέφτουν ή να γίνομαι (πιο) χάλια. Βουτάω τη μια άκρη στην λευκή σοκολάτα και την άλλη στο κόκκινο γλάσο του κάθε μπισκότου (το ξυλάκι μου είναι καρφωμένο στο κέντρο έτσι ώστε να τα καταφέρνω να τα βουτάω και από τις δύο πλευρές) αφήνοντας μια λωρίδα σκέτη μπισκοτένια. Το πάνω μέρος, το κόκκινο δηλαδή, το πασπαλίζω στην άκρη του με λίγη τριμμένη καρύδα στο κάτω κολλάω ένα κόκκινο κουφετάκι για μύτη και στο μέρος χωρίς γλάσο κολλάω με λίγη σοκολάτα τα ματάκια. Κόβω ένα κομματάκι στρογγυλό μαρσμάλουους για να κάνει την φούντα του σκούφου και την κολλάω στην άκρη του κόκκινου μέρους με λίγη σοκολάτα. Στολίζω τα μπισκότα σε πιατέλα και όλοι τα απολαμβάνουν για την υπέροχη γεύση τους. 😉

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.