Νηστίσιμη Μπουγάτσα, της Θάλειας .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Νηστίσιμη Μπουγάτσα, της Θάλειας

Τις ημέρες νηστείας δεν είναι ανάγκη να στερηθείτε τα γλυκά και ιδιαίτερα την αγαπημένη σας μπουγάτσα. Η Θάλεια Βουλγαρέλη μας έστειλε μια εξαιρετική συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα ώστε να μην παρουσιάσετε “συμπτώματα στέρησης”

Γράφει: Matia Gr
Νηστίσιμη Μπουγάτσα, της Θάλειας
Υλικά:

1 λίτρο νερό
4 κουταλιές φυτική κρέμα σε σκόνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι ρυζάλευρο χωρίς γάλα (στις παιδικές τροφές)
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές φυτικό βούτυρο για την κρέμα
125 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο για το φύλλο
375 γρ. φύλλο κρούστας σπιτικό ή έτοιμο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά όπως έχουν καταγραφεί μέχρι το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να πήξουν και να πάρουν μορφή κρέμας. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές φυτικό βούτυρο και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας.
Αν έχουμε έτοιμο φύλλο, τοποθετούμε 6 ολόκληρα φύλλα σε ταψάκι 32×22 ή πυρέξ, βουτυρώνοντας τα ένα ένα και αφήνοντας τα να εξέχουν στις άκρες. Αδειάζουμε επάνω τους την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Χρησιμοποιούμε άλλα 6 φύλλα βουτυρωμένα (3 ολόκληρα κομμένα στη μέση) για να σκεπάσουμε την κρέμα. Κόβουμε αν θέλουμε λίγο τις άκρες των κάτω φίλων και τα διπλώνουμε συμμετρικά.
Ψήνουμε την μπουγάτσα για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Ανάλογη διαδικασία ακολουθούμε και στο σπιτικό φύλλο. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ατομικές μπουγάτσες κλείνοντας τα φύλλα στις άκρες.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Θάλεια Βουλγαρέλη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.